سقوط بازار سهام آمریکا در آستانه آغاز جنگ تعرفه‌ای ترامپ سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نگاهی به نوسان قیمت موادغذایی در یک ماه گذشته | روایت ارقام و آمار از سفره افطار

  • کد خبر: ۱۰۷۴۰۵
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۳
نگاهی به نوسان قیمت موادغذایی در یک ماه گذشته | روایت ارقام و آمار از سفره افطار
براساس گزارش‌های میدانی در روز‌های منتهی به پایان رمضان به دلیل تغییر قیمت آرد تحویلی به واحد‌های تولیدی، روند افزایش قیمت ماکارونی شروع شد، به طوری که بیشتر فروشگاه‌های زنجیره‌ای از فروش بیشتر از دو یا سه بسته ماکارونی به شهروندان خودداری می‌کردند.

محسن موسوی زاده | شهرآرانیوز؛ هرساله چند هفته قبل از شروع ماه مبارک رمضان، مسئولان تنظیم بازار از برنامه ریزی برای توزیع مناسب کالا‌های اساسی خبر می‌دهند و تاکید می‌کنند که با افزایش نظارت بر بازار، درصدد هستند از گران فروشی، احتکار و سایر تخلفات جلوگیری کنند. به گفته مسئولان جهاد کشاورزی، نان، گوشت، برنج؛ روغن، حبوبات و خرما بیشترین کالا‌های مصرفی در ماه رمضان امسال بوده‌اند که تلاش شد تا با توزیع مناسب قیمت آن‌ها کنترل شود. زولبیا و بامیه نیز جزو کالا‌های پر مصرف بودند که با در اختیار دادن شکر به واحد‌های شیرینی‌پزی سعی شد قیمت‌ها متعادل بماند.

تقاضا سمت کدام کالا‌ها بوده است؟

براساس گزارش‌های میدانی در روز‌های منتهی به پایان رمضان به دلیل تغییر قیمت آرد تحویلی به واحد‌های تولیدی، روند افزایش قیمت ماکارونی شروع شد، به طوری که بیشتر فروشگاه‌های زنجیره‌ای از فروش بیشتر از دو یا سه بسته ماکارونی به شهروندان خودداری می‌کردند. روغن از دیگر کالا‌هایی بود که در ماه رمضان امسال به دلیل تامین نشدن سهمیه واحد‌های تولیدی در اسفند با کمبود نسبی در بازار مواجه شد؛ البته در این میان باید اشاره کرد که بخشی از دلیل افزایش قیمت در کالا‌های اساسی، تغییر در قیمت بازار‌های جهانی بوده است؛ به عنوان مثال بازار جهانی روغن که در ایران اتکای زیادی به واردات دارد، در یک ماه اخیر نوسان زیادی داشته و درعین حال عرضه روغن در بازار‌های جهانی هم کاهش یافته است.

فعالان بازار موادغذایی خیابان مصلای مشهد می‌گویند که در ماه رمضان امسال، نوسان قیمت برنج ایرانی و خارجی نسبت به اسفند اندک بود، با این حال هرچند بازار حبوبات در نیمه اول ماه رمضان ثبات نسبی داشت، در نیمه دوم این ماه دچار نوسان قیمتی شد. خشک سالی مستمر، افزایش نرخ جهانی، افت تولید در اثر کاهش سطح زیرکشت وجنگ روسیه و اوکراین، از علل گرانی حبوبات دانسته می‌شود. عدس قرمز، عدس سبز، انواع لوبیا ازجمله چیتی، قرمز، چشم بلبلی، نخود رسمی (آبگوشتی)، نخود سیاه و ماش از محل واردات تامین می‌شود. بازار گوشت یکی دیگر از بازار‌هایی است که البته نوسان خود را قبل از ماه رمضان شروع کرد، با این حال شیب ملایم افزایش قیمت‌ها در دوران ماه رمضان تاحدودی ادامه داشت.

بازار زولبیا و بامیه

فروشندگان شیرینی هم می‌گویند امسال به دلیل گرانی زولبیا و بامیه و رسیدن آن به کیلویی ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان، در عمل تقاضا برای این نوع شیرینی کاهش یافت، به طوری که برخی‌ها امسال ترجیح می‌دادند به جای یک کیلو، نیم کیلو زولبیا و بامیه بخرند. البته امسال با اینکه قیمت شله مشهدی با ۱۴ هزار تومان افزایش به ۴۶ هزار تومان رسیده بود، فروشندگان معتقدند که فروش خوبی داشته اند و تقاضا برای این غذای محلی مشهدی‌ها در ماه رمضان کاهش نیافته بود.

برنامه‌های تنظیم بازار

توزیع کنندگان عمده گوشت در مشهد می‌گویند: هرساله با شروع فصل گرما، با کاهش تقاضا برای گوشت قرمز و همچنین افزایش عرضه دام زنده روبه رو هستیم که انتظار می‌رود این عوامل بر متعادل شدن بازار این محصول اثر بگذارد، اما همچنان با نوسان قیمت‌ها روبه رو هستیم.

سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، درباره تنظیم بازار امسال می‌گوید: برنج و گوشت قرمز و مرغ، جزو کالا‌هایی است که در ماه رمضان بیشترین تقاضا را دارد. براساس هماهنگی‌هایی که با شرکت غله وپشتیبانی اموردام داشتیم، سهمیه‌ای ویژه این کالا‌ها برای استان درنظر گرفته و در ایام رمضان توزیع شد.

ناصر شعربافیان با بیان اینکه در مقطعی توزیع شکر با مشکلاتی مواجه شد، می‌گوید: به منظور حل مشکل، توزیع شکر به قیمت مصوب هرکیلوگرم ۱۴ هزار تومان آغاز شد. هم زمان با این موضوع تلاش کردیم شکر موردنیاز اصناف و صنعت را نیز تامین کنیم.

وی درباره مشکلات به وجودآمده برای تامین روغن در بازار بیان می‌کند: سهمیه روغن اسفند واحد‌های تولیدی با تاخیر به استان‌ها ابلاغ و همین مسئله سبب شد که واحد‌های تولیدی روغن خام را با تاخیر دریافت کنند. این مسئله خودش را در بازار روغن ماه رمضان نشان داد. اما اکنون علاوه بر اینکه سهمیه روغن اسفند دریافت شده، سهمیه‌ای هم برای فروردین ابلاغ شده است، از این رو انتظار می‌رود در هفته‌های آینده بازار روغن به آرامش برسد.

سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی درباره تنظیم بازار نان نیز بیان می‌کند: نان جزو اقلامی است که تقاضای زیادی در ماه رمضان دارد. اما با برنامه ریزی‌های صورت گرفته، امسال مشکلی در زمینه توزیع نان نداشتیم، ضمن اینکه بازرسی‌ها در حوزه نان هم در ماه رمضان بسیار افزایش یافت.

شعربافیان با بیان اینکه خراسان رضوی و مشهد در حوزه خرما وابسته به سایر استان هاست، می‌گوید: در این باره تلاش کردیم قبل از ماه رمضان با برنامه ریزی مناسب، خرما را به میزان نیاز مصرف وارد استان کنیم، از این رو بازار خرما امسال آرامش نسبی داشت.

برای سال آینده نیز همین برنامه را داریم تا قبل از شروع ماه مبارک رمضان، خرمای موردنیاز استان و مشهد تامین شود. این مسئول تاکید می‌کند: امسال اولین باری بود که حوزه تنظیم بازار کالا‌های اساسی را سازمان جهادکشاورزی مدیریت می‌کرد و تجربه امسال، می‌تواند سبب شود که سال آینده اقدامات بهتری برای توزیع کالا‌های اساسی در ماه رمضان انجام بگیرد.

روایت ارقام و آمار از سفره افطار

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->